dinsdag 10 september 2013

Schooljaar begint veelbelovend!

Na twee overlegmomenten met geïnteresseerde leerkrachten uit Dilbeek hebben de directies van de middelbare scholen Regina Ceali en Don Bosco  groen licht gegeven om een samenwerking met een school in Stellenbosch te ondersteunen.

De deelnemende leerkrachten aan de scholenband engageren zich voor een langdurig engagement. Het gaat daarbij in de eerste plaats niet om kleine projecten zoals het vernieuwen van een dak. Wel over hoe we samen het educatieve luik kunnen verbeteren.
Tijdens de komende  herfstvakantie vertrekken twee leerkrachten van RC, Katrien Moonen en Griet Du Bois, samen met twee leerkrachten van Don Bosco school, Veerle Van Geel en Hilde Janssens, onder begeleiding van Piet Walravens, voor één week naar Stellenbosch. Er wordt dan voldoende tijd gemaakt voor kennismaking: mee les volgen, opvolgen activiteiten in het kader van de stedenband en verkennen van de woonomgeving van de leerlingen, bespreken van samenwerkingsthema’s voor de leerkrachten en  samenwerkingsthema’s voor de leerlingen en er worden afspraken gemaakt over de communicatie tussen de scholen.

De samenwerking wordt begeleid door VVOB, een Vlaamse ngo die onderwijsondersteuning aanbiedt in ontwikkelingslanden en op termijn de werking financieel kan ondersteunen.
We wensen jullie alvast een boeiende de samenwerking!
Meer info www.scholenbanden.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten