donderdag 14 maart 2013


Ondertussen hebben we verschillende meetingsachter de rug. Daarbij kregen we voor één dag het gezelschap van Jan Verschueren van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Zijn taak bestond erin om het kader van het Vlaams subsidieprogramma te schetsen aan de sectorcoördinator en manager van het departement human en social developement.

Tijdens dit overleg was het fijn te horen dat Stellenbosch ook de intentie heeft om de jeugdwerking in Franschhoek te gebruiken als praktijkvoorbeeld om gelijkaardige projecten op te starten in andere buurten.  Stellenbosch is op dit moment bezig met de bijsturing van hun strategisch meerjarenplan waarbij sociale zaken meer aandacht zal krijgen.


Daarna volgde een officieel moment met de burgemeester en enkele schepenen van Stellenbosch. We werden hartelijk onthaald en konden van gedachten wisselen. Fijn het gevoel te krijgen dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten, nu nog concretiseren.
  
Aangezien er veel schoolverlaters zijn, zijn we op zoek gegaan naar manieren om deze jongeren toch nog kansen te geven op de arbeidsmarkt. Een eerste stap hiertoe was een onderzoek door Stellemploy om vraag en aanbod inzake jobs op elkaar af te stemmen. Op basis van dit onderzoek zal later beslist worden welke opleidingen zullen worden georganiseerd. Er werd een bezoek gebracht aan de vakschool Stellemploy die o.a. opleidingen in horeca organiseert. De school besteedt naast de vaktechnische aspecten ook erg veel aandacht aan sociale vaardigheden. Een mooi project…

Vanaf dit jaar zal het mogelijk zijn voor jongeren om zich te registreren in Franschhoek in de vacaturedatabank. De arbeidscoach wordt opgeleid om de capaciteiten van jongeren correct te kunnen inschatten en gerichter te kunnen doorverwijzen. Aanvullend zal door de stagiair van Arteveldehogeschool het onderwijsaanbod in Stellenbosch in kaart worden gebracht.

Ondertussen ook al vernomen dat Karel hooghollands spreekt… ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten